Afdrukken
maandag, 16 juni 2014 12:25

Belgische Sea Shepherd vrijwilligers op campagne in de Faroer

Deze zomer trekken Sea Shepherd supporters uit alle windstreken naar de Faeröer-Eilanden.
Met “Operation GrindStop 2014” protesteren we tegen de slachting van grienden. Honderden kleine walvisachtigen worden hier jaarlijks met bootjes de plaatselijke baaien ingedreven en op een barbaarse manier met stokken en haken afgeslacht. Zelfs jonge kinderen nemen deel aan deze bloederige, “traditionele” drijfjachten.

Het offensief belooft spectaculair te worden. Sea Shepherd zet dit jaar immers drones in om de kust te bewaken. Wanneer die naderende walvissen detecteren, worden speedboten ingezet om de dieren terug naar zee te loodsen. Daarnaast kunnen ze eventuele slachtpartijen van zeer dichtbij documenteren. Op de stranden patrouilleren permanent tientallen vrijwilligers tot het einde van september, wanneer de doortocht van de migrerende grienden ten einde loopt.

Voor Sea Shepherd Belgium reizen vrijwilligers Frauke (30) en Ronny (49) naar de Deense archipel. Net als hun buitenlandse collega’s beogen ze hun landgenoten bewust te maken van de slachtingen en de plaatselijke regering onder druk te zetten om de drijfjachten te verbieden. Begin september reist Sea Shepherd Belgium secretaris Tom Engelen (38) naar de Faeröer.

“Dankzij deze grootscheepse campagne zal geen enkele drijfjacht verborgen blijven”, verzekert Sea Shepherd Belgium directeur Anne Van Ingelgem. “Deze slachtingen zijn niet meer van deze tijd en bovendien volstrekt zinloos. De drijfjachten werden in het leven geroepen om het vlees te consumeren, maar reeds sinds 2008 classificeert het Faeröerse Ministerie van Volksgezondheid griendenvlees als ongeschikt voor menselijke consumptie wegens de toxische hoeveelheden kwik, pcb’s en DDT-derivaten die het vlees bevat.”

Voor meer informatie, stuur een mail naar : info@seashepherd.be
 

Faroer 1 copyright Sea Shepherd 1

 

 Faroer 2 copyright Sea Shepherd 1

Griendenslachting op de Faroer Eilanden.
(Foto's : Sea Shepherd)

 

 

Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 -- 1840 Londerzeel
Info@seashepherd.be

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet

Home     |      Privacy Policy     |     Copyright     |     Contact