Nieuws BEAfdrukken
donderdag, 18 juni 2015

CAMPAIGNS 2015

twee nieuwe schepen

Sea Shepherd heeft twee nieuwe schepen toegevoegd aan haar internationale vloot: Farley Mowat en Jules Verne.

Lees meer...
 
Afdrukken
donderdag, 18 juni 2015

Eerste nationale campagne Sea Shepherd Belgium overdonderend succes

Belgische wetgeving succesvol gewijzigd om zeezoogdieren te beschermen tegen verdrinking in warrelnetten!

Op 1 mei 2014 lanceerde Sea Shepherd Belgium zijn eerste nationale campagne. “Warrelniet” eiste een verbod op het recreatieve gebruik van kieuw- en warrelnetten op Belgische stranden. Over het laatste decennium verdronken immers steeds meer bruinvissen en zeehonden in deze netten, wanneer ze kwamen jagen op vis in de strandwateren.

Lees meer...
 
Afdrukken
donderdag, 18 juni 2015

Vrijwilliger van het seizoen : Patrick De Becker

Het was ergens eind juni 2014 dat ik las dat aan het Atomium een evenement werd opgezet tegen het houden van zeezoogdieren in dolfinaria. Er ging een oproep naar vrijwilligers en voor ik er erg in had stond ik samen met een honderdtal enthousiastelingen van allerlei kleur en slag in stil protest in het Eeuwfeestpark.

Lees meer...
 
Afdrukken
donderdag, 18 juni 2015

Call to action: Europese betoging tegen het houden van zeezoogdieren in gevangenschap


Wist je dat in India dolfijnen wettelijk erkend worden als “niet-menselijke personen” wiens recht op leven en vrijheid bij wet moet worden gerespecteerd?

Daar kunnen we hier in het “ontwikkelde” westen voorlopig alleen nog maar van dromen. Nochtans lijkt de wijsheid in een aantal Europese landen toch door te dringen. Zo zijn dolfinaria verboden in Oostenrijk, Cyprus, Ierland, Tsjechië, Slovakije, Estland, Letland, Hongarije, Polen en zelfs in ons buurland Luxemburg. De regeringen van deze landen achten het in gevangenschap houden van zeezoogdieren in deze tijd niet meer ethisch te verantwoorden. Dolfinaria worden immers heel vaak gerund als commerciële ondernemingen waarin de dolfijnen zijn gereduceerd tot koopwaar. Helaas is ook het Brugse Boudewijn Seapark hier geen uitzondering op.

Lees meer...
 
Meer artikelen...

Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 -- 1840 Londerzeel
Info@seashepherd.be

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet

Home     |      Privacy Policy     |     Copyright     |     Contact