Nationale Postcode Loterij steunt Sea Shepherd met €900.000 !

14 februari 2013

Nationale Postcode Loterij steunt Sea Shepherd met €900.000 !

Geert Vons and Daan Molenaar receiving the Cheque from Judith LingemanGeert Vons en Daan Molenaar ontvangen de cheque van Judith Lingeman
Foto: Roy Beusker
Ruim negentig goede doelen schitterden gisteren op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. In Het Concertgebouw in Amsterdam maakte de grootste goededoelenloterij van Nederland bekend dat zij dankzij haar 2,5 miljoen deelnemers dit jaar een recordbedrag van 291 miljoen euro kan schenken aan de goede doelen. De helft van ieder lot doneert de Postcode Loterij aan goede doelen op het gebied van mens en natuur. Eregast Bill Clinton was aanwezig namens zijn Clinton Foundation die sinds 2005 steun van de Postcode Loterij ontvangt.

Femke Halsema vroeg Bill Clinton naar de definitie van leiderschap, de grootste uitdagingen van dit moment, duurzaamheid en de rol van maatschappelijke organisaties voor de samenleving. Bill Clinton sprak de aanwezigen in de zaal toe: “Elke Nederlander die meespeelt met de Postcode Loterij is daardoor eigenlijk zelf een goededoelenorganisatie, omdat je bijdraagt aan het verbeteren van het leven van anderen. Jullie kunnen trots zijn op dit bijzondere systeem van de loterij”.

Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl

All Beneficiaries of the National Postcode Lottery with the guest of honor and former President of the United States, Bill ClintonAlle beneficiënten van de Nationale Postcode Lotterij met de eregast, voormalig President van de Verenigde Staten, Bill Clinton.
Foto: Roy Beusker

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
11 - 13 augustus
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: