Erwin Vermeulen in TV-programma de Wandeling

28 februari 2013

De Nederlandse Sea Shepherd activist Erwin Vermeulen is zaterdag 2 maart te gast in het KRO programma de Wandeling. De uitzending begint om 18.30u op Nederland 2. Het programma wordt op zondagochtend 3 maart om 08.30u herhaald.

Presentator Sander de Kramer wandelt met Erwin in de omgeving van Erwins geboorteplaats Veldhoven. Erwin kwam in 2011 in het nieuws toen hij als Cove Guardian in het Japanse Taiji werd opgepakt en voor 64 dagen onder Spartaanse omstandigheden in de cel verdween. In Taiji vinden jaarlijks dolfijnvangsten en slachtingen plaats. Erwin werd vals beschuldigd van geweld tegen een dolfijnenjager. Tijdens de wandeling blikt Erwin onder andere terug op zijn gevangenschap en vertelt hij hoe dit hem nog vastberadener heeft gemaakt. ‘Met een spandoek zwaaien is niet genoeg. Om echt stappen te zetten tegen de dolfijn- en walvisjagers is direct action noodzakelijk.’

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
11 - 13 augustus
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: