Sea Shepherd ontvangt 1 miljoen euro extra van de Nationale Postcode loterij.

19 februari 2010

Sea Shepherd ontvangt 1 miljoen euro extra van de Nationale Postcode loterij. 

 

Extra geld om het project in het Galapagos Mariene Reservaat te financieren

National Postcode LotteryOp 4 februari 2010, op het Goed Geld Gala in Utrecht, doneerde de Nationale Postcode Loterij niet alleen het jaarlijkse half miljoen euro, ze gaven ook 1 miljoen euro extra aan Geert Vons, algemeen directeur Sea Shepherd Nederland en Alex Cornelissen, de operationele directeur in de Galapagos. Het extra geld zal in een bepaald project gestoken worden op de Galapagos, een plek die staat op de Werelderfgoedlijst.

Ondanks duidelijke regels en wetgeving komen er nog steeds commerciële vissers die de wateren uitputten in het wettelijk beschermde Galapagos reservaat. In het bijzonder het illegale vinnen van haaien, het vangen van tonijn, marlijn en andere illegale stropersactiviteiten vormen een ernstige bedreiging voor het Galapagos mariene reservaat.

Met deze speciale financiering kan Sea Shepherd de lokale autoriteiten logistiek en financieel helpen met het beschermen van dit fragiele en unieke ecosysteem. Een van de voornaamste doelen van dit project is het opzetten van een “Automatisch Identificatie Systeem” voor vaartuigen. Dit zal het voor alle betrokken autoriteiten en organisaties mogelijk maken om de illegale vissersschepen in de gaten te houden en snel te handelen bij het overtreden van de regels.

De financiering van de Nationale Postcode Loterij heeft dit project om het illegale stropen te stoppen mogelijk gemaakt, en zo zorgen ze ervoor dat Sea Shepherd de Galapagos eilanden beter kan beschermen. Sea Shepherd is heel dankbaar voor de ontvangen steun.

Sinds 1989 heeft de Nationale Postcode Loterij bijna 3 biljoen euro gedoneerd aan goede doelen. Dit jaar zullen 75 sociale en milieuorganisaties 513 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij.

National Postcode Lottery group  photo

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
11 - 13 augustus
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: