Sea Shepherd ontvangt een miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij

12 februari 2011

Sea Shepherd ontvangt een miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij

SSCS CEO Steve Roest, and Dutch Board Member Laurens de Groot, receiving check from Dutch Postcode Lottery.SSCS CEO Steve Roest, en Nederlands bestuurslid Laurens de Groot, krijgen de check van de Postcode Loterij in handen.
(foto: Roy Beusker)
Op 9 februari, slechts enkele uren nadat de Gojira het Japanse doodsschip Nisshin Maru onderschepte in de Zuidelijke Oceaan, ontvingen Sea Shepherd directeur Steve Roest en Nederlands bestuurslid Laurens de Groot een cheque van een miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Op het spectaculaire jaarlijkse Goed Geld Gala werd het door de Postcode Loterij aan Sea Shepherd Conservation Society toegekende bedrag verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima, die dit jaar als eregast aanwezig was op het evenement, feliciteerde vanaf het podium de goede doelen voor hun nobele en belangrijke werk. Hare Koninklijke Hoogheid bedankte ook de Postcode Loterij voor de wederom geweldige bijdrage dit jaar. Het evenement werd gepresenteerd door Boudewijn Poelmann, voorzitter van de loterij, die in meer detail vertelde over het werk van de goede doelen en de non-profit organisaties, die over de hele wereld zoveel geweldig werk verrichten.

Princess Máxima of the Netherlands giving a speechPrinces Máxima van Nederland gaf een speech
(photo: Fred Ernst)

"De relatie van Sea Shepherd met de Nationale Postcode Loterij begon twee jaar geleden met kapitein Alex Cornelissen. Sindsdien hebben we een band met hen opgebouwd. Wij zijn ongelooflijk dankbaar voor alles wat ze voor ons gedaan hebben. Helaas kon Alex hier vanavond niet aanwezig zijn, omdat hij op dit moment, als kapitein van de Bob Barker, de Nisshin Maru achterna zit en probeert de levens van de walvissen bij Antarctica te redden”, zei directeur Steve Roest. “Ik ben er verschrikkelijk trots op, dat ik hier samen met Laurens deze prijs in ontvangst mag nemen, namens kapitein Paul Watson, iedereen van Sea Shepherd en natuurlijk ook namens de inwoners van de oceanen die we beschermen. We zullen ervoor zorgen, dat deze extra bijdrage dit jaar zal worden gebruikt voor een aanvullende campagne ter bescherming van onze oceanen.”

“De toename van €500.000 vorig jaar naar €1 miljoen dit jaar geeft duidelijk aan hoezeer het Nederlandse publiek en de Postcode Loterij de internationale activiteiten van Sea Shepherd voor het behoud van de oceanen steunen”, aldus Laurens de Groot. Hij voegde eraan toe: “Vanavond ben ik er erg trots op Nederlander te zijn.”

De Nationale Postcode Loterij is 20 jaar geleden opgericht om geld in te zamelen voor organisaties die zich inzetten voor natuurbehoud, milieubescherming, oorlogsslachtoffers en slachtoffers van geweld en armoede. De helft van het geld, dat ieder jaar door deze loterij wordt opgehaald, wordt gedoneerd aan zorgvuldig geselecteerde goede doelen. Sinds haar oprichting in 1989 heeft de Nationale Postcode Loterij al meer dan 3 miljard euro gedoneerd, als onderdeel van haar toewijding om goede doelen te helpen met het essentiële werk dat ze doen. Sea Shepherd voelt zich zeer vereerd en is er trots op één van de goede doelen te zijn, die door de Nationale Postcode Loterij worden gesteund.

Dutch Postcode Lottery group photo, credit to Roy Beusker.Postcode Loterijy groepsfoto (foto: Roy Beusker)

 (L to R) Dutch natives Geert-Jan Vons and Captain Alex Cornelissen on the Bob Barker.(links naar rechts) Nederlanders Geert-Jan Vons en Kapitein Alex Cornelissen op de Bob Barker.
(foto: Gary Stokes)

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
11 - 13 augustus
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: