Sea Shepherd ontvangt €900.000 van de Nationale Postcodeloterij

14 februari 2013

Sea Shepherd ontvangt €900.000 van de Nationale Postcodeloterij

Geert Vons and Daan Molenaar receiving the Cheque from Judith LingemanGeert Vons en Daan Molenaar ontvangen de check uit handen van Judith Lingeman
Foto: Roy Beusker
Op 13 februari werd het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcodeloterij gehouden in het Concertgebouw in Amsterdam. Drs. Geert Vons, algemeen directeur van Sea Shepherd Nederland en Daan Molenaar, penningmeester en bestuurslid van Sea Shepherd Nederland, waren aanwezig bij dit gala namens Sea Shepherd Nederland. Judith Lingeman, manager Goede Doelen van de Nationale Postcodeloterij bood het tweetal een cheque van €900.000 aan.

De eregast van het evenement, voormalig Amerikaans president Bill Clinton, prees de Postcodeloterij voor het scheppen van "een ervaring van positieve onderlinge afhankelijkheid." De helft van de opbrengst van elk verkocht lot gaat rechtstreeks naar goede doelen. De Nationale Postcodeloterij, opgericht in 1989 om goede doelen te steunen, doneerde een recordbedrag van 291 miljoen euro aan meer dan 85 goede doelen. De Nationale Postcodeloterij heeft inmiddels meer dan 4,6 miljard US dollar (bijna 3,5 miljard euro) uitgekeerd aan goede doelen op het gebied van mens en milieu en is de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Sinds 2007 heeft Sea Shepherd elk jaar dankbaar een financiële bijdrage van €900.000 in ontvangst mogen nemen van de Postcodeloterij. Recent is deze samenwerking geëvalueerd en goedgekeurd voor voortzetting door de Raad van Commissarissen van de loterij. "Het gaat slecht met de levende wezens in de oceanen en op walvissen wordt nog steeds gejaagd. Dit is de reden waarom de Nationale Postcodeloterij het belangrijk vindt om Sea Shepherd te blijven steunen en we kijken uit naar voortzetting van de samenwerking" zei Judith Lingeman. Er is besloten dat de structurele steun ten minste tot 2017 wordt voortgezet.

Meer informatie vindt u op: postcodeloterij.nl

All Beneficiaries of the National Postcode Lottery with the guest of honor and former President of the United States, Bill ClintonAlle begunstigden van de Nationale Postcodeloterij met eregast en voormalig president van de Verenigde Staten, Bill Clinton.
Foto: Roy Beusker

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
11 - 13 augustus
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: