Nationale Postcode Loterij steunt Sea Shepherd met 900.000 euro

27 januari 2016

Nationale Postcode Loterij steunt Sea Shepherd met 900.000 euro

Alex Cornelissen en Geert Vons ontvangen de check uit handen van Margriet Schreuders  Foto: Roy BeuskerAlex Cornelissen en Geert Vons ontvangen de check uit handen van Margriet Schreuders Foto: Roy Beusker

Op 26 januari werd het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij gehouden in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Drs. Geert Vons, algemeen directeur van Sea Shepherd Nederland, en Alex Cornelissen, Sea Shepherd Global executive officer, waren aanwezig bij dit gala. Margriet Schreuders van de Nationale Postcode Loterij, bood het tweetal een cheque van 900.000 euro aan.

Ruim 328 miljoen euro voor goede doelen dankzij Postcode Loterij

Een belangrijke avond voor 95 goede doelen. De Postcode Loterij maakte bekend dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 327 miljoen euro heeft te verdelen onder de goede doelen.

Postcode Loterij-ambassadeur Humberto Tan interviewde George Clooney over zijn stichting Not On Our Watch die zich inzet om onderbelichte mensenrechtenschendingen in de wereld te stoppen.

George Clooney: “Ik geloof in het goede van de mens, ik ben een optimist. Nooit eerder zag ik zoiets als de Postcode Loterij. Het laat je met elkaar deelnemen en tegelijkertijd goed doen. Het feit dat ik hierbij betrokken ben, is een eer.”

De 4 miljoen loterijdeelnemers maken het mogelijk

De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 4 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. Dankzij een groeiende loterijopbrengst kan er dit jaar ruim 15 miljoen euro meer aan goede doelen geschonken worden dan het afgelopen jaar.

Over de Nationale Postcode Loterij – de samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 4 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor ruim 100 goededoelenorganisaties. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska Postkod Lotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Al 6,6 miljard euro voor het goede doel

Novamedia/Postcode Loterijen CEO Boudewijn Poelmann, tevens non-executive chairman of the board van City A.M., zegt: “Fondsen voor goede doelen werven zit in het DNA van de Postcode Loterijen. Wij geloven dat de wereld beter af is met sterke maatschappelijke organisaties. Onze missie is om geld bijeen te brengen voor die organisaties en om bekendheid te geven aan hun werk. Onze goededoelenloterijen, die dankzij de miljoenen deelnemers al meer dan 6,6 miljard euro bij elkaar hebben gebracht voor goede doelen, zijn uniek in de wereld. We zijn ontzettend trots hierop.”

Meer informatie vindt u op: http://www.postcodeloterij.nl/home.htm 

Alle begunstigden van de Nationale Postcodeloterij met eregast George Clooney. Foto: Roy BeuskerAlle begunstigden van de Nationale Postcodeloterij met eregast George Clooney. Foto: Roy Beusker

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
11 - 13 augustus
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: