Sea Shepherd maakt naam nieuwe patrouilleschip bekend: Ocean Warrior

21 maart 2016

Ocean Warrior

Sea Shepherd maakt naam nieuwe patrouilleschip bekend: Ocean Warrior

22 maart, Amsterdam - Sea Shepherd heeft vandaag de naam van haar gloednieuwe patrouilleschip bekend gemaakt, Ocean Warrior. Voor de naamgeving van dit schip schreef de organisatie begin februari 2016 een internationale wedstrijd uit. De naam Ocean Warrior  is door een jury bestaande uit medewerkers van Sea Shepherd en de Nationale Postcode Loterij gekozen uit ruim 1400 inzendingen.

“We zijn erg trots op de naam Ocean Warrior voor ons nieuwe patrouilleschip. Deze naam onderstreept onze missie om de diersoorten en ecosystemen in onze oceanen te beschermen en te behouden”, aldus CEO van Sea Shepherd Global, kapitein Alex Cornelissen. “Onze oproep resulteerde in ruim 1400 inzendingen, wat het maken van een keuze moeilijker maakte dan vooraf gedacht”.

Winnaar

De winnende naam is ingezonden door mevrouw Smole uit Amersfoort. Zij wordt uitgenodigd om later in het jaar bij de doop van het nieuwe schip aanwezig te zijn. De uiteindelijke winnaar is op basis van een trekking gekozen, omdat de naam Ocean Warrior vaker is ingestuurd.

Zuidelijke Oceaan

De Ocean Warrior wordt ingezet voor verdediging, behoud en bescherming van het kwetsbare leven in de oceanen. “Met dank aan de deelnemers van de Nederlandse, Britse en Zweedse Postcode Loterij is de vloot van Sea Shepherd met de toevoeging van de Ocean Warrior veel sterker, sneller en beter in staat om te waken over de zeeën.  We tellen de dagen tot het moment van de tewaterlating, wat onmiskenbaar een slechte dag zal zijn voor de stropers en een fantastische dag voor de oceanen,” aldus Geert Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland.

Droomfondsproject

De bouw van de Ocean Warrior is mogelijk gemaakt door een droomfondsprojectbijdrage in 2015 van €8,3 miljoen door de Nationale Postcode Loterij, de People's Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet.

Over de Nationale Postcode Loterij – de samenleving wint altijd

Nationale Postcode LoterijDe Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Inmiddels spelen 2,7 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs 95 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,7 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl

Construction continues on the Ocean Warrior, which is scheduled for launch in September. Photo: Gary StokesConstruction continues on the Ocean Warrior, which is scheduled for launch in September. Photo: Gary Stokes

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: