Sea Shepherd Global lanceert Operation Albacore

19 april 2016

Sea Shepherd Global lanceert Operation Albacore

Operation Albacore

Sea Shepherd schip de Bob Barker is aangekomen in de Republiek Gabon voor de start van Operation Albacore, een nieuwe campagne om illegale, niet-gereguleerde en niet-geregistreerde (IOO) visserij aan te pakken, onder leiding van de regering van Gabon.

Gedurende het tonijnseizoen van 2016 zullen Gabonese mariniers en officiers van het Agentschap voor Handhaving van Visserij worden gestationeerd aan boord van de Bob Barker, en samenwerken met de bemanning van Sea Shepherd om de soevereine wateren van Gabon te patrouilleren. Deze patrouilles zullen uitgevoerd worden met een voertuig voor de rechtshandhaving ter verdediging, behoud en bescherming van de kritische tonijnhabitat in Centraal-West-Afrika van april tot ongeveer september 2016.

De campagne is bedoeld om de bestaande maatregelen van monitoring, controle en toezicht uit te breiden; om IOO-visserij op te sporen en af te schrikken, terwijl er ook toezicht op naleving van de wet door erkende visserijbedrijven wordt gehouden. 

Van de wereldwijde visvangst wordt naar schatting 15-40% gevangen door IOO-bedrijven, en 90% is gevangen in wateren die onder het gezag van een kuststaat vallen. Het is het ingewikkelde systeem van trans-grenzen in de Golf van Guinea, in combinatie met het feit dat vele regionale kuststaten niet over voldoende operationele middelen beschikken, waardoor IOO-visserij zo overheersend is in de wateren buiten de Afrikaanse westkust.  

Campagneleider kapitein Peter Hammarstedt, zei: "In 2015 leidde de epische achtervolging van het beruchte diepzeebaarsstroperij-schip Thunder ons naar de Golf van Guinea. Toen de regering van Gabon zich bereid verklaarde de Thunder te onderscheppen en te arresteren, als het de wateren van Gabon binnen zou varen, toonde ze een voorbeeldige inzet voor de aanpak van de criminele visserij. Werken in samenwerking met nationale autoriteiten om de nationale en internationale milieuwetgeving te handhaven is een natuurlijke stap voor Sea Shepherd en we zijn er trots op om te werken met Gabon, een land dat voornemens is een regionale leider te worden in het opzetten van een gouden standaard voor visserijbeheer en de handhaving daarvan."

The Bob Barker will be working with the Government of Gabon to tackle illegal, unregulated and unreported (IUU) fishing. Photo: Lukas Erichsen

The Bob Barker will be working with the Government of Gabon to tackle illegal, unregulated and unreported (IUU) fishing.

Gabonese marines (Marine Nationale) and officers with the Fisheries Enforcement Agency (ANPA) will be stationed on-board the Bob Barker, working alongside Sea Shepherd crew to patrol Gabon's sovereign waters. Photo: Alejandra GimenoGabonese marines (Marine Nationale) and officers with the Fisheries Enforcement Agency (ANPA) will be stationed on-board the Bob Barker, working alongside Sea Shepherd crew to patrol Gabon's sovereign waters.

Gabonese Ministers arrive at the Bob Barker.	Photo: Alejandra GimenoGabonese Ministers arrive at the Bob Barker.

Gabonese ministers and media on board the Sea Shepherd vessel Bob Barker. Photo: Alejandra GimenoGabonese ministers and media on board the Sea Shepherd vessel Bob Barker.

Representatives from the Ministry of National Defence, Ministry of Fisheries and Aquaculture, National Agency of Fisheries and Aquaculture (ANPA), National Parks Agency (ANPN), and the Marine Nationale at the Operation Albacore media conference. Photo: Alejandra GimenoRepresentatives from the Ministry of National Defence, Ministry of Fisheries and Aquaculture, National Agency of Fisheries and Aquaculture (ANPA), National Parks Agency (ANPN), and the Marine Nationale at the Operation Albacore media conference.

The ministers on the bridge of the Bob Barker after a tour of the ship. Photo: Alejandra GimenoThe ministers on the bridge of the Bob Barker after a tour of the ship.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
11 - 13 augustus
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: