Sea Shepherd Global start Operation Bloody Fjords

20 juni 2016

Sea Shepherd Global Launches Operation Bloody Fjords

In vervolg op de succesvolle Grienden Beschermingscampagne in 2015, start Sea Shepherd Global nu Operation Bloody Fjords. Dit is een nieuwe campagne gericht tegen de bloedige slachting van grienden bij de Faeröer Eilanden.

Elk jaar worden tot wel 1000 migrerende grienden en ook andere dolfijnen bejaagd en gruwelijk afgeslacht in deze onder Deens gezag vallende eilanden. Dit wordt de ‘grindadráp’ of ‘grind’ genoemd. Deze wrede en bloedige praktijk vindt plaats met steun van de Deense regering, maar is strijdig met internationale regelgeving waar Denemarken zich aan heeft gecommitteerd.

Operation Bloody Fjords luidt een nieuwe actiemethode in. Sea Shepherd richt zich nu in de strijd tegen de ‘grindadráp’ op het hart van de instellingen in de Faeröer en Denemarken, die deze achterhaalde praktijk steunen. 

“Dankzij de tomeloze inzet van onze vrijwillige bemanning, die gedurende de afgelopen campagnes actief is geweest in de Faeröer, beschikken wij over al het bewijs in de vorm van foto’s en video’s dat nodig is om deze strijd aan de bloedige kust van de Faeröer Eilanden te voeren”, aldus Geert Vons, campagneleider van Operation Bloody Fjords. “Wij zullen de ‘grind’ zowel in de juridische als in de politieke arena aanvallen, via de commercie en uiteraard via de media.”

De nieuwe strategie is een reactie op de toenemende beperkingen die door de Faeröer aan de vrijwilligers van Sea Shepherd zijn opgelegd. 

“De autoriteiten van de Faeröer hebben onze vrijwilligers de toegang tot hun land ontzegd in een poging de gruwelen van de ‘grindadráp’ te verbergen,” aldus kapitein Alex Cornelissen, CEO van Sea Shepherd Global. “Als het strijdtoneel verandert, veranderen wij onze tactiek. Sea Shepherd is nu luidruchtiger, sterker en meer dan ooit gedreven om een eind aan deze slachting te maken.”

In totaal zijn 28 vrijwilligers van Sea Shepherd gearresteerd vanwege het hinderen van de ‘grindadráp’. Zij werden het land uitgezet op grond van het ‘misdrijf’: bescherming van grienden.

In 2014 werd kapitein Jessie Treverton gearresteerd nadat zij met succes een grote school witflankdolfijnen had beschermd tegen de slachting. Zij voorkwam dat deze dieren de dodelijke stranden van de Faeröer bereikten. Treverton wacht nog steeds op de behandeling van haar zaak.

Sea Shepherd leidt de acties tegen de ‘grindadráp’ al sinds 1980 en heeft sinds die tijd het leven van honderden grienden gered. Bovendien heeft de organisatie de aandacht van de wereld op deze voortdurende slachting gevestigd.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
11 - 13 augustus
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: