Sea Shepherd onderschept Japanse walvisvloot ver binnen het Australische walvisreservaat

23 december 2016

Sea Shepherd onderschept Japanse walvisvloot ver binnen het Australische walvisreservaat

The Steve Irwin. Photo: Sea Shepherd Global/Chelsea MillerDe Steve Irwin. 

Vrijdag 23 december 2016 – Gisteren om ongeveer 18.40uur onderschepte het patrouilleschip van Sea Shepherd, de Ocean Warrior, één van de harpoenschepen van de illegale Japanse walvisvloot in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.

“De bemanning van de Ocean Warrior en de Steve Irwin heeft zich door de dichte mist en het ijs geworsteld om de walvissen in het Australische walvisreservaat te beschermen”, aldus kapitein Adam Meyerson van de Ocean Warrior. “De Yushin Maru zat achter een ijsberg en kwam tevoorschijn om de confrontatie aan te gaan.”

Het harpoenschip lag ongeveer 165 mijl ten noordwesten van Casey, het Australische poolstation, en bevond zich dus ver binnen het Australische walvisreservaat. De schepen van Sea Shepherd zijn nu op jacht naar het moederschip van de illegale Japanse walvisvloot, het drijvende slachthuis beter bekend als de Nisshin Maru.

“Het feit dat één van de jachtschepen zich in de dichte mist achter een ijsberg schuilhield, betekent dat de rest van de vloot in de buurt is”, zei Meyerson. “Wij hopen allemaal dat wij de walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan nog voor kerst kunnen stilleggen.”

Ondertussen betekenen de mistige weersomstandigheden dat het zicht zeer slecht is en dat is goed nieuws voor de walvissen.

“Terwijl ik de activiteiten van Sea Shepherd, te weten het lokaliseren van de Japanse walvisvloot in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, toejuich, is het schandalig dat deze organisatie het werk doet dat de Australische regering zou moeten doen”, aldus de Australische senator van de Greens Peter Whish-Wilson in reactie op dit nieuws. “De walvissen worden nu beter beschermd door het weer dan door de Australische regering.

Deck of the Steve Irwin. Photo: Sea Shepherd Global / Glenn LockitchAan dek van de Steve Irwin. 

Captain Adam Meyerson on the deck of the Ocean Warrior. Photo: Sea Shepherd Global / Simon AgerCaptain Adam Meyerson op de Ocean Warrior. 

Captain Adam Meyerson and crew on the bridge of the Ocean Warrior. Photo: Sea Shepherd Global / Simon AgerCaptain Adam Meyerson en crew op de brug can de Ocean Warrior. 

Operation Nemesis
Bezoek 
Operation Nemesis
voor meer informatie.
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
11 - 13 augustus
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: