Nationale Postcode Loterij steunt Sea Shepherd met 900.000 euro

7 februari 2017

Geert Vons en Alex Cornelissen ontvangen de check uit handen van Imme Rog,  Managing Director van de Nationale Postcode Loterij. Foto: Roy BeuskerGeert Vons en Alex Cornelissen ontvangen de check uit handen van Imme Rog, Managing Director van de Nationale Postcode Loterij. Foto: Roy Beusker

Postcode Loterij schenkt recordbedrag van 341 miljoen euro aan goede doelen

Amsterdam, 7 februari 2017 – In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen. De donaties werden gisteren bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, sprak namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering.

Steun aan goede doelen groeit naar 341 miljoen euro

Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 682 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 14 miljoen euro. De ruim 341 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 110 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim vijf miljard euro geschonken aan goede doelen.

Sea Shepherd wordt sinds 2007 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 15,6 miljoen euro van de loterij.

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Alle begunstigden van de Nationale Postcodeloterij met internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, Bill Clinton.  Foto: Roy BeuskerAlle begunstigden van de Nationale Postcodeloterij met internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, Bill Clinton. Foto: Roy Beusker

Over de Nationale Postcode Loterij – de samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 2,8 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs jaarlijks 99 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

De Postcode Loterij is met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, en sinds 2016 in Duitsland. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

https://www.postcodeloterij.nl/goede-doelen/sea-shepherd

 

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
11 - 13 augustus
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: