Afdrukken

Stop de Canadese zeehondenjacht

LUSH protestKom meer te weten over het succes van de zeehondencampagne van
Sea Shepherd en LUSH!

LUSH zeehonden pagina

Canada's commerciële zeehonden"jacht" is de grootste massaslachting van zeezoogdieren ter wereld. Dit jaar zal Canada toestaan dat er 270.000 zadelrobben worden gedood.

In 2006 is Canada's quotum voor het doden van zeehonden 325.000 voor de reguliere commerciële "jacht" en 10.000 zadelrobben extra voor nieuwe initiatieven van oorspronkelijke bewoners, persoonlijk gebruik en arctische jacht. Zoals gebruikelijk werd het commerciële quotum overschreden met als resultaat dat meer dan 333.000 zeehonden vermoord werden.

Martin Sheen spreekt zich uit tegen de zeehondenjacht
martin_sheen_1b

wmp_24 WMV
Windows Media Player
vereist
1 min 1.7MB


Waarschuwing: bevat schokkende beelden

In de afgelopen drie jaar heeft de regering van Canada het doodvonnis van meer dan een miljoen baby zadelrobben uitgesproken.

Sea Shepherd blijft zich verzetten tegen deze jaarlijkse obsceniteiten die een "jacht" genoemd worden. Het is geen jacht, omdat de jagers gewoon naar de zeehonden toelopen(die niet kunnen ontsnappen en zich nergens kunnen verstoppen) en slaan de zeehonden op het hoofd of schieten ze neer.

Sea Shepherd, dat bekend staat om haar directe acties, gebruikt andere methodes in de strijd om de "jacht" permanent te beëindigen, en zal dit blijven doen. In 2005 heeft Sea Shepherd zich aangesloten bij vele andere organisaties om de internationale boycot van Canadese visproducten te promoten als een middel om de commerciële zeehonden"jacht" te ontdoen van alle economische waarde en deze met financiële middelen tot stoppen te dwingen. De boycot van Canadese visproducten raakt precies de mensen die zeehonden slachten: Het is de visserij-industrie die de zeehonden"jacht" uitvoert, als werkverschaffing voor de vissers buiten het seizoen.

Sea Shepherd gelooft het volgende over de Canadese zeehondenjacht:

  • De slachting van zeehonden is ongelooflijk wreed (een lijkschouwing heeft uitgewezen dat 42% van deze baby's levend gevild wordt)
  • Het is een bedreiging voor het voortbestaan van de soort
  • Het is een bedreiging voor het voortbestaan van de kabeljauw
  • Het is een slachtpartij met name voor onnodige luxe artikelen en is daarom overbodig
  • Het is onethisch pasgeboren zeehondjes te slachten(ongeveer 95% van de zeehonden die worden afgemaakt zijn baby's jonger dan vier weken) 

seals_home_ships_bowIn 2005 voer Sea Shepherd vlaggenschip Farley Mowat naar de ijsvlakten van Oost-Canada en voerde een succesvolle campagne, hoewel we het slachten van zeehonden niet konden stoppen. Wat we wel gedaan hebben was het internationale publiek en de media bewust te maken van de slachting. De Canadese regering werd hierdoor in het defensief gedwongen.

Elf van onze bemanningsleden werden gearresteerd voor het filmen van zeehondenmoordenaars zonder toestemming van de overheid. seals_home_arrests Deze arrestaties gaven ons de gelegenheid om deze censuurwetten aan te vechten als schending van de Canadese grondwet en het Handvest van de Grondrechten.

Ondanks de bepalingen en ondanks pogingen van de Canadese overheid om ons te beletten de ijsvlakten te betreden, wisten we onze weg door het ijs te breken en waren we in staat om de zeehondenjagers te blokkeren en te ergeren. Wij waren er als de ogen en oren van de internationale gemeenschap om de voortdurende leugens van het Canadese ministerie van Visserij en Oceanen vast te leggen.

De Canadese overheid stelt dat de zeehonden op humane wijze worden gedood. Onze documentatie heeft het tegendeel bewezen.


seals_home_Farley_Mowat_video_footage_2005_3
seals_home_CG_Almost_Rams_FM

De Canadese regering stelt dat zij de "jacht" niet subsidieert. Onze documentatie heeft deze leugen blootgelegd - keer op keer waren wij getuige van de Canadese schepen van de kustwacht die het ijs braken en de schepen van de zeehondenjagers door het ijs leidden om ze bij de jonge zeehonden te brengen. [Zie Parade of Fools voor meer informatie]. 

Ook bij slecht weer was de Coast Guard zeer druk met het redden van jagers waarvan de schepen waren opgesloten in het ijs.
 We filmden een Canadees schip van de kustwacht dat door het ijs voer en zeehonden op dat ijs plette. We filmden vijandige jagers die onze bemanning gewelddadig aanvielen op het ijs. seals_home_attack

De Canadese overheid heeft honderdduizenden dollars uitgegeven om te proberen ervoor te zorgen dat we geen foto's konden nemen van zeehonden die werden gedood. Hun kustwachtvaartuig Amundsen hield ons nauwlettend in de gaten- soms van gevaarlijk dichtbij.

Vorig jaar was voor het eerst in de geschiedenis dat een anti-zeehondenjagers vaartuig naar het Labrador Front ging om de zeehondenjagers uit te dagen. We waren ook de enige organisatie in de wereld die zich verzette tegen de slachting in het gebied voor de kust van Newfoundland en Labrador. Alle eerdere campagnes waren in de Golf van St. Lawrence, hoewel Sea Shepherd dichtbij is gekomen in 1983 toen we de haven van St. John's, Newfoundland, geblokkeerd hadden om de zeehondenvloot ervan te weerhouden te vertrekken. Deze actie resulteerde in de enige keer dat het quotum niet werd overschreden. In feite werden er 76.000 zeehonden rechtstreeks gered door deze actie.

In het voorjaar van 2005 hadden de zeehonden in de Golf van St. Lawrence de steun van het Sea Shepherd schip Farley Mowat in het ijs en teams van de Humane Society of the United States (HSUS) en het  International Fund for Animal Welfare (IFAW), die per helikopter naar het ijs vlogen als het weer het toeliet.

Het voordeel dat het schip Sea Shepherd gaf, was de mogelijkheid om bij de jagers in het ijs te blijven, ongeacht wat voor weer het was.

Een andere fase van onze zeehondencampagne - de Seal of Approval campagne - is in volle gang. De boycot van Canadese schaal-en schelpdieren wordt gepromoot door Sea Shepherd en vele andere organisaties en bestaat uit twee delen:

  1. We vragen individuen over de hele wereld om zich te onthouden van het kopen van Canadese vis uit restaurants of supermarkten tot de slachting van zadelrobben wordt beëindigd. 
  2. Wij verzoeken restaurants, hotels, distributeurs om in te stemmen met het niet kopen of serveren van Canadese schaal-en schelpdieren tot de slachting van zadelrobben wordt beëindigd. 

 We moeten blootleggen wat de Canadese regering verborgen wil houden. We moeten de wereld opnieuw de verschrikkingen tonen van de met bloed doordrenkte ijsschotsen en het hartverscheurende lijden van de jonge zeehondjes wanneer zij sterven. We moeten deze slachting op de voorpagina’s houden om te voorkomen dat het uit het zicht verdwijnt en daarmee ook uit ieders hart.

Kom bij ons staan op de ijsschotsen van Oost-Canada en help ons om de vlag hoog te houden, voor de weerloze babyzadelrobben en hun moeders.

Om meer te weten te komen over wat jij nu kunt doen om deze slachting te stoppen, ga naar de  Wat jij kunt doen pagina. Bedankt voor je steun.

seals_home_seal_supercloseup

 

Sea Shepherd Nederland
Postbus 58055 -- 1040 HB Amsterdam
Info@seashepherd.nl -- Tel. Nr. +31 06 1259 3445
Kvk – nr. : 41158702

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet
Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 - 1840 Londerzeel België
Info@seashepherd.be

Home     |     Site Map     |     Privacy Policy     |     Copyright     |     Contact