News

Lancering Operation Bloody Fjords

maandag, 20 Jun, 2016

 

In vervolg op de succesvolle Grienden Beschermingscampagne in 2015, start Sea Shepherd Global nu Operation Bloody Fjords. Dit is een nieuwe campagne gericht tegen de bloedige slachting van grienden bij de Faeröer Eilanden.

Elk jaar worden tot wel 1000 migrerende grienden en ook andere dolfijnen bejaagd en gruwelijk afgeslacht in deze onder Deens gezag vallende eilanden. Dit wordt de ‘grindadráp’ of ‘grind’ genoemd. Deze wrede en bloedige praktijk vindt plaats met steun van de Deense regering, maar is strijdig met internationale regelgeving waar Denemarken zich aan heeft gecommitteerd.
Operation Bloody Fjords luidt een nieuwe actiemethode in. Sea Shepherd richt zich nu in de strijd tegen de ‘grindadráp’ op het hart van de instellingen in de Faeröer en Denemarken, die deze achterhaalde praktijk steunen. 

“Dankzij de tomeloze inzet van onze vrijwillige bemanning, die gedurende de afgelopen campagnes actief is geweest in de Faeröer, beschikken wij over al het bewijs in de vorm van foto’s en video’s dat nodig is om deze strijd aan de bloedige kust van de Faeröer Eilanden te voeren”, aldus Geert Vons, campagneleider van Operation Bloody Fjords. “Wij zullen de ‘grind’ zowel in de juridische als in de politieke arena aanvallen, via de commercie en uiteraard via de media.”

De nieuwe strategie is een reactie op de toenemende beperkingen die door de Faeröer aan de vrijwilligers van Sea Shepherd zijn opgelegd. Sea Shepherd zal de afslachtingen onder de aandacht blijven brengen.

“De autoriteiten van de Faeröer hebben onze vrijwilligers de toegang tot hun land ontzegd in een poging de gruwelen van de ‘grindadráp’ te verbergen,” aldus kapitein Alex Cornelissen, CEO van Sea Shepherd Global. “Als het strijdtoneel verandert, veranderen wij onze tactiek. Sea Shepherd is nu luidruchtiger, sterker en meer dan ooit gedreven om een eind aan deze slachting te maken.”

In totaal zijn 28 vrijwilligers van Sea Shepherd gearresteerd vanwege het hinderen van de ‘grindadráp’. Zij werden het land uitgezet op grond van het ‘misdrijf’: bescherming van grienden.
In 2014 werd kapitein Jessie Treverton gearresteerd nadat zij met succes een grote school witflankdolfijnen had beschermd tegen de slachting. Zij voorkwam dat deze dieren de dodelijke stranden van de Faeröer bereikten. Treverton wacht nog steeds op de behandeling van haar zaak.

Sea Shepherd leidt de acties tegen de ‘grindadráp’ al sinds 1980 en heeft sinds die tijd het leven van honderden grienden gered. Bovendien heeft de organisatie de aandacht van de wereld op deze voortdurende slachting gevestigd.

 

Shocking images of Faroese footballers participating in whale slaughter

Images have circulated online revealing footballers Páll Klettskarð and Sørmundur Kalsø as participants in the slaughter of pilot whales in Hvannasund, July 6th 2016. Both play for Ki Klaksvik, both have played in international matches representing the Faroe Islands, and both took part in the vicious slaughter of 43 pilot whales.
 

WATCH VIDEO BELOW

Delen

Steun Sea Shepherd

Sea Shepherd Merchandise

Lees meer