News

1 miljoen van de Nationale Postcode Loterij voor Extra Project Galapagos

donderdag, 04 Feb, 2010

Extra Project Galapagos

Op 4 februari 2010, op het Goed Geld Gala in Utrecht, gaf de Nationale Postcode Loterij niet alleen het jaarlijkse half miljoen euro, ze gaf ook 1 miljoen euro extra aan Geert Vons, algemeen directeur Sea Shepherd Nederland en Alex Cornelissen, de operationele directeur in de Galapagos. Het extra geld zal in een uniek project gestoken worden op de Galapagos, een plek die staat op de Werelderfgoedlijst.
Ondanks duidelijke regels en wetgeving komen er nog steeds commerciële vissers die de wateren uitputten in het wettelijk beschermde Galapagos reservaat. In het bijzonder het illegale vinnen van haaien, het vangen van tonijn, marlijn en andere illegale stropersactiviteiten vormen een ernstige bedreiging voor het Galapagos mariene reservaat.

Met deze speciale financiering kan Sea Shepherd de lokale autoriteiten logistiek en financieel helpen met het beschermen van dit fragiele en unieke ecosysteem. Een van de voornaamste doelen van dit project is het opzetten van een “Automatisch Identificatie Systeem” voor vaartuigen. Dit zal het voor alle betrokken autoriteiten en organisaties mogelijk maken om de illegale vissersschepen in de gaten te houden en snel te handelen bij het overtreden van de regels. De financiering van de Nationale Postcode Loterij heeft dit project om het illegale stropen te stoppen mogelijk gemaakt, en zo zorgen ze ervoor dat Sea Shepherd de Galapagos eilanden beter kan beschermen. Sea Shepherd is heel dankbaar voor de ontvangen steun.

Sinds 1989 heeft de Nationale Postcode Loterij bijna 3 biljoen euro gedoneerd aan goede doelen. Dit jaar zullen 75 sociale en milieuorganisaties 513 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij.

Alex Cornelissen, Marieke van Schaik en Geert Vons. Foto: Roy Beusker
Delen

Gerelateerde teksten