News

Aanklacht serveren walvis sushi in Californië

vrijdag, 01 Feb, 2013

In 2010 ontdekte Zoli Teglas, zanger van Pennywise, dat het restaurant The Hump in Santa Monica walvis sushi serveerde aan speciale klanten. Sea Shepherd begon een onderzoek en stuurde undercover activisten om het vertrouwen van het sushirestaurant te winnen en speciale klanten te worden.
Walvis sushi werd besteld en stukken van de walvis werden in plastic verpakt en meegenomen voor DNA-analyse. De testen bleken positief: het vlees was afkomstig van Noordse vinvissen.

Met dit bewijs in handen haalde Sea Shepherd Louie Psihoyos en zijn medewerkers van de Oceanic Preservation Society (OPS), de producenten van de film The Cove, erbij. Sea Shepherd en OPS werkten samen met de Amerikaanse overheid om de activisten met verborgen microfoons terug te sturen naar The Hump om nog meer bewijsmateriaal te verzamelen.
Dit bewijs leidde tot de sluiting van The Hump op het vliegveld van Santa Monica.

Sea Shepherd is zeer verheugd om te zien dat de aanklachten nu zijn ingediend en dat er ook een aanklacht is ingediend tegen Typhoon Restaurant Inc, het moederbedrijf van The Hump.  Er is ook een aanklacht ingediend tegen Kiyoshiro Yamamoto en Susumu Ueda, de twee sushichefs in The Hump.

De aanklacht omvat negen beschuldigingen, waaronder samenzwering tot import en verkoop van walvisvlees van bedreigde Noordse vinvissen en liegen tegen de federale agenten. Indien veroordeeld kan Yamamoto, 48 jaar, tot 67 jaar de gevangenis in gaan, en Ueda, 39 jaar, wordt dan geconfronteerd met maximaal 10 jaar gevangenisstraf. Typhoon Restaurant Inc. kan boetes krijgen van in totaal 1,2 miljoen dollar (bijna 900.000 euro).
Ginichi Ohira, de leverancier van het walvisvlees, heeft al schuld bekend.

Sea Shepherd is blij dat het onderzoek heeft geleid tot deze aanklachten.
De verkoop van walvisvlees wordt niet getolereerd door de regering van de Verenigde Staten.

Delen

Gerelateerde teksten