News

Bob Barker vertrekt voor Operation Icefish

dinsdag, Dec 02, 2014

Op 3 december 2014 vertrok het Sea Shepherd schip de Bob Barker vanuit Hobart, Australië. Het vertrek betekent het begin van de 11e campagne in de Zuidelijke Oceaan: Operation Icefish.

De Japanse illegale walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan is dit jaar stilgelegd. Daarom focust Sea Shepherd zich dit seizoen op het voorkomen van de illegale visserij op Antarctische en Patagonische zeebaars. Peter Hammarstedt, kapitein van de Bob Barker, licht toe: “Onze schepen nemen opnieuw de laatste verdedigingslinie in om het bijzondere en unieke zeeleven in Antarctica te beschermen. Dit jaar sporen we de stropers van diepzeebaars op. We drijven de vissers uit hun jachtgebieden in de Zuidelijke Oceaan en zorgen er voor dat ze in de handen van Justitie komen.”

In totaal patrouilleren 2 Sea Shepherd schepen de komende maanden de Zuidelijke Oceaan. De Sam Simon vertrekt binnenkort vanuit Wellington, Nieuw Zeeland en sluit zich volgende week aan bij de Bob Barker.

"Zodra we de jagers hebben gevonden, wordt hun materiaal in beslag genomen. De gevangen diepzeebaars gaat terug in de oceaan. Sea Shepherd zal samenwerken met internationale wetshandhavingsdiensten om te zorgen dat deze criminelen worden gearresteerd en dat de eigenaren van de schepen verantwoordelijk worden gesteld voor hun acties" zegt Sid Chakravarty, kapitein van de Sam Simon.

"Onze dappere, internationale bemanning vaart niet alleen. De bemanning vertegenwoordigt de hoop en steun van mensen over de hele wereld. Deze mensen zijn klaar met gepraat en loze beloftes. Zij verlangen naar actie om het leven in de oceanen te beschermen" zegt Jeff Hanssen, directeur Sea Shepherd Australië.

Delen

Gerelateerde teksten