News

Geen dialoog mogelijk op Faeröer-eilanden

donderdag, Jun 25, 2015

De media op de Faeröer-eilanden hebben geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot een dialoog met onze vertegenwoordigers in Tórshavn.

Geen reactie op persconferentie
De media waren uitgenodigd voor een persconferentie omtrent de huidige campagne Operation Sleppid Grindini ter bescherming van de grienden en andere kleine walvisachtigen. Aanwezig waren kapitein Alex Cornelissen, CEO Sea Shepherd Global, Rosie Kunneke, teamleider, acteur Ross McCall, mede-campagneleider en kapitein Wyanda Lublink van de Brigitte Bardot. Er kwam welgeteld één journalist opdagen, van het lokale televisiestation KVF (Kringvarp Føroya). Hij bleek geen vragen te hebben over de campagne.

Kans tot open dialoog met Sea Shepherd niet aangegrepen
De reactie van kapitein Cornelissen: “We hebben de lokale media de kans geboden tot een open dialoog met Sea Shepherd. Onze bedoelingen met betrekking tot deze campagne zijn vanaf het begin duidelijk geweest. Meer uitleg is niet nodig.”
Ross McCall: “We vinden het altijd belangrijk om de mogelijkheid tot een dialoog te bieden. De lokale pers vindt het kennelijk niet nodig om deze uitgestoken hand aan te nemen. Prima, dan gaan we nu aan het werk en doen waarvoor we hier gekomen zijn.”

Operation Sleppid Grindini
Operation Sleppid Grindini moet een einde maken aan de jaarlijkse slachting van kleine walvisachtigen in de wateren rondom de Faeröer-eilanden. De bevolking drijft migrerende grienden uit de zee naar ondiep water en vermoord hen. Deze ‘traditie’ vindt al honderden jaren plaats, maar is niet meer van deze tijd. Al sinds de jaren ‘80 voeren we campagne tegen deze ‘grindadráp’ of ‘grind’.

De vorig week in de Faeröer aangekomen Brigitte Bardot krijgt binnen afzienbare tijd gezelschap van de Sam Simon. Dit schip is nu bij de Shetland-eilanden. De Bob Barker vertrekt binnenkort vanuit de haven van Bremen naar de Faeröer. De schepen worden ondersteund door een toegewijd team aan land, bestaande uit vrijwilligers van over de hele wereld.

The Grind of the Faroe Islands

Ross McCall travels to the Faroe Islands to explore the truths behind the centuries old tradition of the brutal Pilot Whale drives.

 

WATCH VIDEO BELOW

Delen

Gerelateerde teksten