News

Goed Geld Gala 2013

donderdag, 14 Feb, 2013

 

Op 13 februari werd het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcodeloterij gehouden in het Concertgebouw in Amsterdam. Drs. Geert Vons, algemeen directeur van Sea Shepherd Nederland en Daan Molenaar, penningmeester en bestuurslid van Sea Shepherd Nederland, waren aanwezig bij dit gala namens Sea Shepherd Nederland. Judith Lingeman, manager Goede Doelen van de Nationale Postcodeloterij bood het tweetal een cheque van €900.000 aan.

De eregast van het evenement, voormalig Amerikaans president Bill Clinton, prees de Postcodeloterij voor het scheppen van "een ervaring van positieve onderlinge afhankelijkheid." De helft van de opbrengst van elk verkocht lot gaat rechtstreeks naar goede doelen. De Nationale Postcodeloterij, opgericht in 1989 om goede doelen te steunen, doneerde een recordbedrag van 291 miljoen euro aan meer dan 85 goede doelen. De Nationale Postcodeloterij heeft inmiddels meer dan 4,6 miljard US dollar (bijna 3,5 miljard euro) uitgekeerd aan goede doelen op het gebied van mens en milieu en is de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Sinds 2007 heeft Sea Shepherd elk jaar dankbaar een financiële bijdrage van €900.000 in ontvangst mogen nemen van de Postcodeloterij. Recent is deze samenwerking geëvalueerd en goedgekeurd voor voortzetting door de Raad van Commissarissen van de loterij. "Het gaat slecht met de levende wezens in de oceanen en op walvissen wordt nog steeds gejaagd. Dit is de reden waarom de Nationale Postcodeloterij het belangrijk vindt om Sea Shepherd te blijven steunen en we kijken uit naar voortzetting van de samenwerking" zei Judith Lingeman. Er is besloten dat de structurele steun ten minste tot 2017 wordt voortgezet.

Geert Vons en Daan Molenaar ontvangen de check uit handen van Judith Lingeman. Foto's: Roy Beusker
Delen

Gerelateerde teksten