News

Nationale Postcode Loterij steunt Sea Shepherd

dinsdag, Mrt 05, 2019

Dorine Manson, managing director Nationale Postcode Loterij: “De natuur op onze planeet staat onder grote druk door klimaatverandering en de aantasting van ecosystemen. De Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld. We zijn trots dat we een aantal van hen vandaag met extra donaties kunnen ondersteunen, dankzij onze trouwe deelnemers. Zij maken het verschil.” 

De gastsprekers van de avond maakten diepe indruk op het aanwezige publiek, waaronder de vertegenwoordigers van de meer dan honderd goede doelen die de Postcode Loterij steunt. Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, prees de goede doelen voor hun tomeloze inzet. Ze sprak haar trots uit en was geraakt door het werk van de vele goede doelen die werken aan een andere wereld, voor iedereen.

Gordon Brown, speciaal gezant voor onderwijs van de VN en oud-premier van het Verenigd Koninkrijk, sprak vol verve over het enorme belang van onderwijs voor alle kinderen ter wereld. Het empoweren van kinderen door middel van onderwijs, vrij van kinderarbeid, ziet hij als een van de grootste uitdagingen van onze tijd.

credits: Roy Beusker Fotografie
Alex Cornelissen en Geert Vons ontvangen de cheque van Gaston Starreveld

Recordschenking van ruim 370 miljoen voor mens en natuur 
De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 370,6 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de  website van de Postcode Loterij. 

Delen

Gerelateerde teksten

Take Action for the Oceans!

We Need Your Support

Please rotate
your device