News

Nieuw Sea Shepherd educatie platform

dinsdag, 12 Jan, 2021

Met dank aan LessonUp lanceert Sea Shepherd een nieuwe online educatie platform. 

Met meer dan 40 jaar ervaring in direct action campagnes aan de frontlinie, en een onophoudelijke gedrevenheid en inzet voor het behoud van de oceaan en het mariene leven, wil Sea Shepherd haar kennis en inzicht in de vele problemen die van invloed zijn op de oceaan en het zeeleven, uit eerste hand delen. Middels het LessonUp platform wil Sea Shepherd haar ervaring delen met docenten en studenten over de hele wereld. Het nieuwe LessonUp-kanaal van Sea Shepherd is ontworpen om gratis materiaal te bieden aan leerkrachten en leerlingen van basisscholen en middelbare scholen. De onderwerpen hebben betrekking op het behoud van de oceaan.

Het programma omvat o.a. walvisvangst, illegale visserij en overbevissing, stroperij op zee en de plasticvervuiling van de oceaan. Het programma bestaat uit lesplannen, presentaties, en case-studies van Sea Shepherd campagnes en ideeën om lesactiviteiten te stimuleren en te verbeteren. In de komende maanden zal het programma worden uitgebreid en zal nieuw materiaal worden gepresenteerd met aanvullende onderwerpen voor leerlingen van de basisschool, middelbare school, maar ook voor de kleuterschool. Tevens wordt gewerkt aan een Nederlandstalige versie van het programma.

Sea Shepherd heeft de unieke mogelijkheid om met de volgende generatie de kennis en het begrip te delen met betrekking tot de toekomst en het belang van een gezonde oceaan. Sea Shepherd wil de noodzaak laten zien om actie te ondernemen en te vechten voor de toekomst van onze planeet, en om oplossingen te bedenken en te ontwikkelen om positieve en constructieve veranderingen teweeg te brengen.

Bezoek: https://www.lessonup.com/en/channel/sea-shepherd 

Bekijk onderstaande video voor meer info over het Sea Shepherd Educatie platform

Delen

Gerelateerde teksten