News

Rutger Hauer opent Sea Shepherd hoofdkantoor in Amsterdam

zaterdag, Okt 18, 2014

Rutger Hauer opent Sea Shepherd Global hoofdkantoor in Amsterdam

Op 17 oktober rond 18:00 was Rutger Hauer, longtime supporter van Sea Shepherd eregast bij de officiële opening van het Sea Shepherd Global hoofdkantoor aan de Alexander Boersstraat 52 te Amsterdam.

De schepen van Sea Shepherd varen al jaren onder Nederlandse vlag omdat Nederland een veilige haven biedt aan onze organisatie. Ondanks herhaaldelijke politieke druk vanuit o.a. walvisjagend Japan om de Nederlandse scheepsregistraties ongedaan te maken, blijft de Nederlandse staat het recht op actievoeren mogelijk maken. Nederland is hiermee een voorbeeldland, waar vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstratie hoog in het vaandel staan.

Dit jaar besloot het Internationaal Gerechtshof in Den Haag dat de walvisvaart van Japan niet wetenschappelijk van aard is en onmiddellijk dient te worden stopgezet. Een jacht waar Sea Shepherd al sinds 2002 met veel succes actie tegen voert. Ondanks het oordeel van het hoogste gerechtshof kondigde Japan aan in 2015 weer terug te keren naar Antarctica om de walvisjacht te hervatten. Kapitein Paul Watson wil met de vestiging in Amsterdam klaar zijn voor de toekomst;

“Sea Shepherd enters a new era with the opening of our global headquarters and store in the heart of Amsterdam. The Sea Shepherd movement is growing rapidly in both strength and passion, and our new headquarters will be the focal point for global communications and coordination of campaigns worldwide.”

Sea Shepherd is sinds 2007 een van de beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij. Hierdoor wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de lopende campagnes. Ook speciale projecten kunnen worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld een project om het zeereservaat van de Galápagos eilanden beter te beschermen tegen stropers.

De Nederlander Alex Cornelissen is sinds 2002 aan Sea Shepherd verbonden. Sinds 2005 vaart hij als kapitein voor Sea Shepherd. Cornelissen heeft jarenlang de leiding gehad over Sea Shepherd’s projecten op de Galápagos eilanden. Onlangs is hij benoemd tot CEO van Sea Shepherd Global. 

Cornelissen is vereerd met zijn benoeming: “Na 12 jaar de wereldzeeën te hebben bevaren, ben ik blij weer terug te keren naar Amsterdam. Ik ben vereerd nu het roer in handen te krijgen van de wereldwijde organisatie en zal op koers blijven om de zeeën te beschermen tegen illegale activiteiten en te behouden voor het nageslacht.”

Sea Shepherd geniet wereldwijde steun van beroemdheden zoals Rutger Hauer, Martin Sheen, Pamela Anderson, Pierce Brosnan, Richard Dean Anderson (MacGyver), Aerosmith, Red Hot Chili Peppers en in Nederland o.a. Bløf.

Delen

Gerelateerde teksten