News

Rutger Hauer spreekt zich uit voor vrijlating vrijwilliger

maandag, 06 Feb, 2012

 

Rutger Hauer heeft een oproep gedaan in de media om Sea Shepherd-vrijwilliger Erwin Vermeulen, die nog steeds wordt vastgehouden in een Japanse cel, te helpen.

 “Erwin Vermeulen is Nederlands staatsburger, fotograaf en lid van de Cove Guardians van Sea Shepherd. Hij was in Taiji om de jaarlijkse dolfijnenslachtingen, die Japan schaamteloos geheim probeert te houden,  te ontmaskeren en te documenteren en om bewustwording te creëren omtrent de hoge concentratie kwik in dolfijnenvlees. Het vergiftigt mensen, vogels en de oceaan” aldus Rutger Hauer.

“Erwin wordt nu al 47 dagen vastgehouden in eenzaamheid in een cel vlakbij Taiji onder onmenselijke omstandigheden. Hij wordt ervan beschuldigd iemand geduwd te hebben. Erwin onkent de man geduwd te hebben en ook DNA onderzoek onderbouwt dit.  Deze behandeling is buiten alle properties. Het is tijd voor menselijkheid, tijd om respect te tonen en gezond verstand te gebruiken. Help Erwin te bevrijden en waak met ons over hem” 

De uitspraak in de zaak van Erwin wordt gedaan op 22 februari. Eerst zal er nog een zitting plaatsvinden op 16 februari.

Delen

Gerelateerde teksten