News

Sea Shepherd verwelkomt nieuwste aanwinst in de vloot: de Sea Eagle

dinsdag, 27 Apr, 2021

De laatste zes maanden is achter de schermen hard gewerkt aan het aanschaffen, registreren, en uitrusten van de nieuwste aanwinst van onze vloot; de Sea Eagle.

Het nieuwe schip is aangeschaft met financiële bijdragen van Allianz SE, Allianz Technology, en Allianz Italië als onderdeel van een tweejarige partnerdeal met Allianz om het probleem van plasticvervuiling op zee aan te pakken.

Zicht van De Sea Eagle brug

"Sea Shepherd is zeer enthousiast over deze nieuwe relatie die zal helpen bewustzijn te creëren rondom het feit dat vismaterialen één van de belangrijkste vormen van oceanvervuiling is," aldus Sea Shepherd Global CEO Kapitein Alex Cornelissen. "Dit nieuwe schip zal exclusief ingezet worden in De Middellandse Zee als significante verbetering voor onze bestaande campagnes zoals Operation Siso. Het is ook een perfect schip voor het starten van nieuwe campagnes."

De Sea Eagle is een 40-meter lange Franse loodsboot, uitgerust met twee kleine tenders. Gebouwd voor de Atlantische Oceaan is ze opgewassen tegen de ruigste omstandigheden. Ondanks moeilijkheden veroorzaakt door de pandemie heeft de Sea Shepherd crew onvermoeidbaar gewerkt om het schip van het Deense Thyborøn naar Syracuse in Italië te krijgen, waar ze nu wordt voorbereid op campagnes in de Middelandse Zee.

Sea Eagle tender lancering

"Sea Shepherd is zeer dankbaar voor de support van Allianz," aldus Kapitein Cornelissen. "Samen kunnen we de problemen veroorzaakt door gedumpte vismaterialen aanpakken en zoeken naar manieren om ze om te zetten in materialen die we kunnen hergebruiken of te verkopen om ons werk te ondersteunen en meer bewustzijn te creëren."

De Sea Eagle crew

Sea Shepherd heeft momenteel 11 schepen in de wereldwijd opererende vloot, ook wel "Neptunes Navy" genoemd. De vloot wordt ingezet voor direct-action campagnes om leven en ecosystemen in de oceaan te beschermen.

Scroll naar rechts om meer foto's te zien ->
Delen