News

Sea Shepherd helpt bij stoppen stropers

vrijdag, Mrt 22, 2019

Vrijwilligers van Sea Shepherd hebben deze week twee stropers ontdekt die illegaal op zee-egels visten in het beschermde zeegebied van Plemmirio in Italië. Ze waarschuwden onmiddellijk de kustwacht en de milieupolitie, die het vistuig in beslag namen en de stropers beboetten. Helaas werden de zee-egels al gedood en in kleine kopjes gestopt, klaar om illegaal te worden verkocht.

Sea urchin poacher spotted by Sea Shepherd volunteers in the Plemmirio Marine Protected Area. Photos Sea Shepherd Italia.
Sea urchin poacher spotted by Sea Shepherd volunteers in the Plemmirio Marine Protected Area. Photos Sea Shepherd Italia.
Sea urchin poacher spotted by Sea Shepherd volunteers in the Plemmirio Marine Protected Area. Photos Sea Shepherd Italia.
Sea urchin shells discarded by poachers in the Plemmirio Marine Protected Area. Photos Sea Shepherd Italia.

Dit is het zesde jaar voor Operation Siracusa van Sea Shepherd, een campagne ter bescherming van het fragiele ecosysteem van het beschermde zeegebied van Plemmirio in Syracuse, Italië. Vrijwilligers van Sea Shepherd voeren dag en nacht patrouilles uit om de visserij en illegale handel van beschermde soorten zoals zee-egels en de bruine tandbaars te voorkomen.

"Toen we Operation Siracusa vijf jaar geleden lanceerden, beweerden de mensen daar dat ze niets konden doen om de illegale visserijactiviteiten en hun - even illegale - winst te stoppen," zei Andrea Morello, president van Sea Shepherd Italië. "Vandaag is die bewering omgezet in vastberadenheid om te vechten voor het respecteren van de wet, en nu is het directe actie geworden om de toekomst te beschermen via behoud van de zee." Lokale autoriteiten werken samen met Sea Shepherd vrijwilligers uit heel Europa om dag- en nachtpatrouilles te organiseren. Ze geven hun tijd, passie en motivatie, en werken samen met de autoriteiten en de beschermde mariene omgeving om onze klanten te beschermen: de dieren die leven in de wateren van Plemmirio. Sommigen hebben het het Sea Shepherd-effect genoemd: actie ondernemen om een verschil te maken. Dit effect bracht me deze winter veel enthousiaste avonden, tijdens de kerstvakantie, op de rotsen langs de kust, met vrijwilligers die uit vele verschillende landen kwamen om onze zee te verdedigen. We hielpen talloze illegale visserijpogingen te stoppen, waardoor het een van de beste kerstvakanties ooit werd voor de herders van de zee. Passie maakt een verschil. "

"Dit jaar," concludeert Andrea Morello "zullen we voortdurend aanwezig zijn op het land dankzij het grotere aantal vrijwilligers en mensen die ervoor gekozen hebben om ons te ondersteunen, geïnspireerd door de woorden van onze oprichter, kapitein Paul Watson: wat maakt echt het verschil is niet de actie van de regeringen, het zijn niet de verschillende organisaties, het is de passie van afzonderlijke personen. Operation Siracusa is de eerste campagne in Italië die sterk wordt gesteund en georganiseerd in samenwerking met de familie van de overleden duiker Enzo Maiorca, en is een van de vele campagnes met directe actie van Sea Shepherd, wiens missie het is om het leven in zeeën over de hele wereld te verdedigen, te behouden en te beschermen en om onwettigheden te bestrijden, waar ze ook worden gepleegd. Dit is het soort directe actie dat Sea Shepherd al veertig jaar uitvoert over de hele wereld."

Delen