News

Sea Shepherd patrouilleert nieuw zeereservaat in Israël

maandag, 07 Nov, 2022

De afgelopen weken is het Sea Shepherd Global schip de Bob Barker op patrouille geweest in Palmahim Slide - een nieuw zeereservaat dat onlangs door de beroemde oceanograaf dr. Sylvia Earle is aangewezen als "Hope Spot" - met als doel om illegale visserij voor de kust van de nieuwste landenpartner van Sea Shepherd Global, Israël, op te sporen en af te schrikken.

"Hope Spots" zijn gebieden die door Dr. Sylvia Earl en wetenschappers van Mission Blue zijn aangewezen als cruciaal voor de gezondheid van de oceaan.

Gelegen voor de kust van Tel Aviv, is de Palmahim Slide de meest afgelegen van de oceanische beschermingszones van Israël. Het werd in september van dit jaar opgericht om een reproductieve hotspot voor diepzeehaaien te kunnen zijn, evenals een paaigrond voor de overbeviste mediterrane blauwvintonijn. Alle visserij is verboden in het beschermde gebied. Sommige schattingen suggereren dat de populaties van mediterrane blauwvintonijn de afgelopen decennia met maar liefst 85% zijn gedaald.

"Oude beschavingen van de Feniciërs tot de Romeinse Republiek waren gedragen door de handel in blauwvintonijn. Langs de kust van Israël zijn havens die al millennia worden gebruikt, en de drietand van Neptunus was zelf een blauwvintonijn vishaak. Illegale en destructieve visserij is nu een van de grootste bedreigingen voor het voortbestaan van onze eigen beschaving."

Captain Peter Hammarstedt, Sea Shepherd Global’s Director of Campaigns

Het patrouilleren van Sea Shepherd Global in de wateren van Israël, onder de campagnenaam Operation Living Seas, is een voortzetting van partnerschappen met overheden rond de Middellandse Zee, om zodoende handhavingscapaciteit op te bouwen in 's werelds meest overbeviste zee.

"We hebben gezien wat er mogelijk is in samenwerking met de autoriteiten in Italië, waar onlangs 7.600 octopusvallen in beslag zijn genomen en tienduizenden octopussen zijn gered; en in Griekenland, waar drie trawlers werden betrapt in het grootste beschermde zeegebied van de Middellandse Zee, het Griekse Nationale Mariene Park van Alonnisos. Net zoals Sea Shepherd Global partnerschappen heeft met acht kuststaten op het Afrikaanse continent, markeert Israël ons partnerschap met een derde land aan de Middellandse Zee", aldus kapitein Alex Cornelissen, CEO van Sea Shepherd Global.

Dax Dasilva and Capt. Peter Hammarstedt on one of the Bob Barker's smallboats.

In de afgelopen weken hebben bemanningsleden aan boord van Bob Barker verschillende incidenten gedocumenteerd van trawlers die illegaal visten in zones waar industriële visserij verboden is. Foto- en videobewijs is overhandigd aan de Israëlische autoriteiten. Van de zestien bodemtrawlers die een vergunning hebben om in de wateren van Israël te vissen, zijn er zes gedetecteerd die de lokale visserijvoorschriften overtraden.

Tech-ondernemer en filantroop Dax Dasilva van Age of Union voegde zich bij de bemanning van de Bob Barker op de eerste campagne van Sea Shepherd Global in Israël.

"Mensen begrijpen waarom nationale parken op het land belangrijk zijn, maar we hebben ook vergelijkbare beschermde gebieden op zee nodig. Met de groeiende beweging om nieuwe beschermde mariene gebieden te creëren, hebben we ook handhaving nodig. Age of Union is er trots op om samen te werken met Sea Shepherd Global om deze wilde plekken fysiek te beschermen."

Dax Dasilva, Age of Union
Delen

Gerelateerde teksten