News

Vier trawlers gearresteerd in de beschermde wateren Benin

dinsdag, 17 Dec, 2019

Op 8 december werkten de Beninse marine en Sea Shepherd samen om vier industriële trawlers te arresteren die illegaal in de wateren van Benin werkzaam waren.

A Beninese Navy Sailor places an illegal fishing vessel under arrest.

De vissersvaartuigen Fada 10, Tian Yu 5, Tian Yu 6 en Tian Yu 8 vielen door de mand toen ze gesignaleerd werden op de radar van de Bob Barker, en hen betrapte op het vissen in een gebied dat zich uitstrekt tot vijf zeemijlen van de kust van Benin en speciaal is gereserveerd voor lokale ambachtelijke visserij. De trawlers visten zo dicht bij de kust dat hun lichten vanaf de kust te zien waren.

A Sea Shepherd small boat approaches one of the illegal fishing vessels.

De drie Tian Yu-schepen werden ook onderschept in het ecologische reservaat van Bouche du Roi. Het reservaat bestaat uit mangroven en lagunes die essentieel zijn als broedkamer voor verschillende vissoorten en deel uit maakt van het door de UNESCO beschermde Mono-biosfeerreservaat van de MAB. Het is bijzonder rijk aan biodiversiteit, omdat het zich bevindt in een doorgang voor migrerende tonijn en bultruggen.

Alle vier de trawlers werden naar de haven van Cotonou gebracht voor detentie.

A Beninese Navy Sailor on the aft deck of one of the arrested illegal fishing vessels.

De succesvolle arrestaties vonden plaats nadat de Bob Barker terugkeerde naar de Beninse wateren om gezamenlijke patrouilles op zee uit te voeren. Dit is een samenwerking met de Beninse marine onder leiding van kapitein F.M. Ahoyo, de maritieme commissaris van Benin.

A Beninese Navy Sailor prepares to board one of the illegal fishing vessels.
The Captain of an illegal fishing vessel exits the bridge of his vessel as the Beninese Navy conducts their inspection of the vessel.

Eerder dit jaar werkte de regering van Benin samen met Sea Shepherd alsmede de lokale niet-gouvernementele organisatie (NGO) Eco-Benin, tijdens Operation Guegou (lokale Wxla-taal voor "Big Tuna"), om illegale visserij in de Golf van Guinee aan te pakken. Het partnerschap van Sea Shepherd met de regering van Benin markeert het vierde samenwerkingsverband in de Golf van Guinee, met als doel het stoppen van illegale visserij door middel van gezamenlijke patrouilles op zee.

Captain Anteo Broadfield observes the inspection of the ‘Fada 10’.

Sinds 2016 werkt Sea Shepherd samen met de regeringen van Gabon, Liberia, São Tomé en Príncipe, Tanzania, Namibië en Gambia om de visserijcriminaliteit in Afrikaanse wateren te bestrijden middels het inzetten van civiele patrouilleschepen.

Read more about Sea Shepherd’s campaigns to stop illegal fishing

Delen