Aanpak

Sea Shepherd pakt illegale activiteiten op zee aan.

Sea Shepherd controleert of wetten die dienen ter bescherming van de oceaan worden nageleefd. We gebruiken innovatieve, directe acties om illegale activiteiten op te sporen en aan te pakken in samenwerking met lokale overheden.

Aanpak

Directe actie op zee

Ondanks onze relatief kleine omvang en beperkte middelen zijn de campagnes van Sea Shepherd effectief geweest. In plaats van reclameborden, petities en protestmarsen gebruiken we directe actie om resultaten te bereiken. Dit onderscheidt ons van andere natuurbeschermingsorganisaties.

Onze schepen worden voornamelijk bemand door gepassioneerde vrijwiliggers. Tot nu toe hebben we meer dan 6000 walvissen gered van Japanse harpoenschepen, zeehondenjagers verslagen en kilometer vistuig binnengehaald. Daarnaast hebben we meedogenloos 110 dagen lang een van 's werelds meest beruchte stropersschepen achtervolgd tot ze hun eigen schip in een nederlaag tot zinken brachten. 

Aanpak

Samenwerking met lokale instanties

Veel van Sea Shepherd meest succesvolle campagnes worden uitgevoerd in samenwerking met internationale instanties zoals INTERPOL. We helpen onder andere landen die niet over de middelen beschikken om hun eigen kustwateren te verdedigen tegen overbevissing en andere illegale praktijken op zee, zoals Liberia en Gabon in West-Afrika. Daarnaast beschermen we unieke mariene ecosystemen tegen stropers, zoals in de Galapagos. 

Aanpak

Beperkte middelen, wereldwijde impact

In tegenstelling tot veel andere bekende internationale natuurbeschermingsorganisaties, is Sea Shepherd een beweging die bijna volledig wordt gerund door toegewijde, gepassioneerde vrijwilligers, en geen bureaucratische organisatie met kantoren of een goed bemande afdeling voor fondsenwerving. Sea Shepherd Global heeft zelfs maar een handvol betaalde medewerkers en onze CEO - die begon als vrijwillige kok op een van onze schepen - beantwoordt nog steeds zijn eigen e-mail. 

Daarom kunnen we zo'n wereldwijde impact hebben op het behoud van de oceaan met slechts een fractie van het budget van andere groepen. Onze trouwe supporters weten dat we al onze middelen - tijd en geld - in onze directe actiecampagnes steken, niet in billboards en mooie kantoorbenodigdheden. Hoewel Sea Shepherd steeds bekender wordt onder het grote publiek zetten we ons nog dagelijks in op de manier waarop het allemaal begon: we voegen onze daden bij onze woorden.