Operation Sola Stella

Sea Shepherd strijdt tegen illegale visserij in Liberia, West-Afrika

Operation Sola Stella
Een samenwerkingsverband om illegale visserij in Liberia te bestrijden

In februari 2017 zette Sea Shepherd een campagne op in samenwerking met het Liberiaans Ministerie van Nationale Defensie om illegale, ongemelde en ongereglementeerde visserij (IOO) in de West-Afrikaanse kustwateren van Liberia te bestrijden. De campagne heet Operation Sola Stella, hetgeen ‘Eenzame ster’ in het Latijn betekent. Het is het motto van de Republiek van Liberia.

Meer informatie
Meer informatie
Liberia helpen in de strijd tegen IOO-visserij

Ontwikkelingslanden zijn bijzonder kwetsbaar voor IOO-visserij, die verantwoordelijk is voor 40% van de gevangen vis in West-Afrikaanse wateren. De middelen van de Liberiaanse kustwacht om alle soevereine wateren van Liberia te bewaken en te controleren zijn beperkt. De missie van Sea Shepherd is om hen te helpen bij het identificeren en arresteren van buitenlandse industriële schepen die zonder vergunning opereren in de Liberiaanse wateren, en om de kustzone van zes zeemijl die gereserveerd is voor levensonderhoud, ambachtelijke en semi-ambachtelijke visserij, een industrie die 33.000 Liberianen in dienst heeft, te beschermen.

Meer informatie
Laatste campagnenieuws
Vijftiende vaartuig gearresteerd wegens illegale visserij

15 april, 2019 - Op 7 april arresteerde de Liberiaanse kustwacht aan boord van Sea Shepherd's Bob Barker het vissersvaartuig Solevant, een onder buitenlandse vlag varende ringzegenvissersvaartuig met een criminele geschiedenis van illegale visserij in Liberia. Dit is de vijftiende arrestatie voor Operation Sola Stella, een samenwerkingsverband met het Liberiaanse ministerie van Nationale Defensie om illegale, ongemelde en ongereglementeerde visserij (IOO) in de Republiek van Liberia, West-Afrika, aan te pakken.

Lees meer
Campagne beeldmateriaal
Bekijk het laatste van Operation Sola Stella
Delen