News

Aankondiging eerste Wereld Dolfijnen Dag: 12 September

vrijdag, 09 Sep, 2022

Sea Shepherd kondigt de eerste Wereld Dolfijnen Dag aan, ter nagedachtenis aan de grootste afzonderlijke slachting van walvisachtigen in de geregistreerde geschiedenis een jaar geleden, en ter herinnering dat dolfijnen over de hele wereld meer bescherming nodig hebben. 

 

Sluit je aan bij de Stop The Grind-coalitie en laat je stem horen: Take Action | Stop the Grind

Faroe Islands, September 12th, 2021: 1428 dolphins massacred. Photo by Sea Shepherd.

Wat gebeurde er op 12 september 2021?

Precies een jaar geleden werd de wereld wakker geschud door de beelden van de brute afslachting van 1428 Atlantische witflankdolfijnen op de Faeröer eilanden, vastgelegd door Sea Shepherd. Een gigantische groep dolfijnen, inclusief babies en zwangere vrouwtjes (link), werd onder het excuus van ‘traditie’ tijdens een Grind afgeslacht in de ondiepe wateren van de fjord. 

Actie 

In de nasleep van het bloedbad van 12 september 2021 heeft zich een nieuwe coalitie van organisaties en individuen van over de hele wereld gevormd; met als missie de traditionele Grind te stoppen (https://www.stopthegrind.org/). Dit is een gezamenlijke inspanning om druk uit te oefenen op meerdere fronten: politiek, economisch en sociaal. 

Coalitieleden zullen tijdens de conventie van de Internationale Walvisvaart Commissie (IWC) in oktober in Slovenië aanwezig zijn om op te roepen om kleine walvisachtigen op te nemen in het internationale moratorium op de walvisjacht.

Dolphin killed as bycatch in fishing net. Photo by Sea Shepherd.

"Als we de wil en het verlangen niet hebben om een ​​van de meest geliefde wezens op aarde geen kwaad te doen, welke hoop hebben we dan om de rest van de natuurlijke wereld te beschermen?

Ali Tabrizi,  Seaspiracy

Wat nu?

Help ons duidelijk te maken – aan regeringen en internationale organisaties zoals de IWC – dat de wereld toekijkt en dat we wettelijke bescherming eisen voor kleine walvisachtigen over de hele wereld.

Sluit je aan bij de Stop The Grind-coalitie en laat je stem horen: Take Action | Stop the Grind 

#WorldDolphinDay1428
#WorldDolphinDay
#WDD1428

Photo by Kim Free for Sea Shepherd.
Delen