News

Beschermde reuzenhaai gevangen in vissersnet

vrijdag, 05 Apr, 2019

In de nacht van 31 maart, tijdens een van de nachtpatrouilles van Sea Shepherd in de Golf van Biskaje in Frankrijk om dolfijnvangsten van commerciële vissersvaartuigen te documenteren, filmde ons team een ​​grote reuzenhaai die omhoog werd getrokken in het net van een Franse trawler.

De vissers sleepten een grote opblaasbare dolfijn achter hun boot, waarschijnlijk om ons te bespotten. Nadat de vissers, vlak voor onze camera’s, de haai in hun net hadden zien worstelen, haalden de vissers eerst de vis binnen voordat ze de noodlijdende haai loslieten. Tijdens het wegzwemmen van de haai, riepen de vissers: "We hebben Willy gered!"

We weten niet of de haai de stress en mogelijke verwondingen die door de vangst werden veroorzaakt, zal overleven. De reuzenhaai is een onschuldige soort, vermeld als "kwetsbare diersoort" volgens IUCN (International Union for Conservation of Nature), één stap verwijderd van  "bedreigde diersoort".

Deze beelden bevestigen dat dolfijnen niet het enige slachtoffer zijn van deze niet-selectieve vissersmethoden, die moeten worden verboden in gebieden zoals de Golf van Biskaje waar beschermde of bedreigde dieren leven.

MORE ABOUT OPERATION DOLPHIN BYCATCH 

Delen

Steun Sea Shepherd

Sea Shepherd Merchandise

Lees meer