News

Sea Shepherd redt gewonde zeeschildpadden op Wereldschildpaddendag

woensdag, 31 Mei, 2017

Tijdens het onderzoeken van de activiteiten van een industrieel ringzegenvissersvaartuig in Liberia als onderdeel van Operation Sola Stella, zag de bemanning van de Bob Barker een zeeschildpad worstelen op het oceaanoppervlak.

De bemanning van Sea Shepherd redt een gewonde zeeschildpad. Foto door Alejandra Gimeno/Sea Shepherd.
Bemanning van M/Y Bob Barker bereidt zich voor om de gewonde schildpad aan boord te brengen. Foto door Michael Rauch/Sea Shepherd.
De gewonde schildpad zwemmend in veiligheid brengen. Foto door Michael Rauch/Sea Shepherd.
De schildpad wordt vervoerd naar Monrovia's Reddingscentrum voor schildpadden om te herstellen van zijn verwondingen. Foto door Alejandra Gimeno/Sea Shepherd.
De bemanning van Sea Shepherd noemde de gewonde onechte karetschildpad "Stella" naar Operation Sola Stella. Foto door Alejandra Gimeno/Sea Shepherd.
Bemanning van Sea Shepherd en Liberiaanse kustwacht die de schildpad naar het reservaat vervoeren. Foto door Alejandra Gimeno/Sea Shepherd

Toen duikers het water ingingen om haar van dichtbij te bekijken, ontdekten ze dat de rechter voorvleugel van de schildpad kapot of ontwricht was; en er leek lucht onder het schild te zitten. Dit zijn veel voorkomende verwondingen voor zeeschildpadden die worden opgelopen door een klap van een schip of wanneer ze ruwweg als bijvangst vanaf een vissersboot worden weggegooid.

De zeeschildpad, die de bemanning "Stella" noemde, werd aan boord van de Bob Barker gebracht, waar een transportkist was gebouwd. Ze werd toen onmiddellijk naar een revalidatiecentrum in Monrovia gebracht, gerund door een Noorse dierenarts die gespecialiseerd was in het redden van wilde dieren. De zeeschildpad zal weer in zee worden vrijgelaten zodra ze volledig hersteld is in het reservaat.

Bekijk de onderstaande video om de reddingsploeg in actie te zien!

Wereldschildpaddendag wordt elke 23 mei gehouden om mensen te helpen bij het beschermen van schildpadden  en hun verdwijnende leefgebieden wereldwijd. U kunt meer te weten komen over Sea Shepherd's reddingscampagne voor schildpadden Operation Jairo door de documentaire te bekijken ‘Why Just One?’.

TERUG NAAR DE HOOFDPAGINA VAN OPERATION SOLA STELLA

Delen