News

Sea Shepherd schip onderschept trawler en voorkomt ontsnapping

maandag, 26 Mrt, 2018

Een vissersschip varende onder de vlag van Guinea dat werd vastgehouden en geïnspecteerd door Liberiaanse wetshandhavingsautoriteiten, is gearresteerd door de Liberiaanse kustwacht, met hulp van Sea Shepherd, toen het probeerde de rechtsgang te omzeilen door op 15 maart 2018 te vluchten.

De Liberiaanse Kustwacht gaat aan boord van de F/V Benty 1.
De Liberiaanse kustwacht inspecteert het ruim van de F/V Benty 1.
De Liberiaanse Kustwacht inspecteert de F/V Benty 1 voordat ze het schip arresteert.
De Liberiaanse Kustwacht neemt gezag over van de F/V Benty 1.
De M/Y Sam Simon sleept de F/V Benty 1.

Gebruik makend van de drukte tijdens een Liberiaanse nationale feestdag probeerde de F/V Benty 1weg te glippen onder de radar van de autoriteiten en naar de internationale wateren te varen. Een Liberiaans kustwachtteam aan boord van het Sea Shepherd schip M/Y Sam Simononderschepte de F/V Benty 1op slechts 7 zeemijlen van de grens tussen Liberia en het naburige Sierra Leone. 
Het team ontdekte dat de F/V Benty1 in slechte staat verkeerde, met water dat door de schachtschroef naar binnenkwam. Het ruimwater moest eenmaal per uur worden weggepompt.
Toen de kustwacht aan boord ging, veinsde de F/V Benty 1mechanisch falen en werd zo teruggesleept naar de haven van Monrovia waar het in voorlopige hechtenis werd genomen.

 

Delen